Directieteam

Bij Hoppenbrouwers geloven we in vooruitgang. Ons bestuur speelt hierin een essentiële rol: zij bewaken de strategische koers, stimuleren innovatie en zorgen ervoor dat we als familiebedrijf wendbaar blijven in een snel veranderende markt. Samen met onze teams werken we elke dag aan duurzame, technische oplossingen die impact maken.

Henny de Haas – CEO

Als CEO ben ik al meer dan 25 jaar betrokken bij Hoppenbrouwers. Dagelijks hou ik me bezig met het bouwen aan een toekomstbestendig bedrijf. Onze focus ligt op duurzame groei, innovatie en het versterken van onze organisatie. We opereren in een dynamische markt waarin digitalisering, energietransitie en netcongestie grote uitdagingen én kansen bieden. Mijn rol is om ervoor te zorgen dat we niet alleen meegaan in deze ontwikkelingen, maar ze ook omarmen en onze klanten hierin vooruithelpen.

Met een duidelijke strategische koers werken we aan de verdere groei van onze business units, elektrificatie van ons wagenpark en de implementatie van smart building-technologie. Duurzaamheid is voor mij geen modewoord, maar een fundamenteel onderdeel van onze bedrijfsvoering. Ik geloof dat installatietechniek een sleutelrol speelt in een toekomst waarin bedrijven en huishoudens energie-efficiënter en duurzamer werken.

Wat Hoppenbrouwers sterk maakt, is ons team. We investeren in onze mensen, in vakmanschap en in innovatie. Want een bedrijf is zo sterk als de mensen die er werken. Ik geloof in een organisatie waar medewerkers met plezier werken, zich kunnen ontwikkelen en waar we samenbouwen aan de toekomst.

Monique Busch – Chief Financial Officer

Als CFO draag ik de verantwoordelijkheid om de financiële strategie van Hoppenbrouwers te bewaken en te zorgen voor een solide basis waarop de organisatie haar groeiambities richting 2030 kan realiseren.

Mijn liefde voor de bouw- en installatiesector ontstond jaren geleden bij een groot technisch en infrabedrijf. Na een lange carrière in diverse financiële functies, waaronder als CFO bij een vooraanstaande kredietverzekeraar, ben ik per 1 januari 2024 als CFO bij Hoppenbrouwers gestart. Hier houd ik me vooral bezig met Finance & Business Control, waarbij ik toezichthoud op de financiële stabiliteit en strategische investeringen. De groei van Hoppenbrouwers brengt grotere en complexere projecten en overnames met zich mee, wat vraagt om strakke financiële bewaking en verdere digitalisering van processen.

Naast de financiële bedrijfsvoering ligt mijn focus ook op corporate sustainability responsibility. Niet vanuit een rapportageverplichting, maar vanuit een intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een betere omgeving en samenleving. Ook de rol van vrouwen in leiderschapsposities binnen de technieksector gaat mij aan het hart. Ik zet me actief in om dit te stimuleren, zowel binnen Hoppenbrouwers als in bredere netwerkorganisaties zoals de SER en CFO-netwerken. Cijfers vertellen een verhaal, maar ze zijn pas echt waardevol wanneer je de context begrijpt.

Ellen Vermeer – Directeur HR

Hoppenbrouwers is altijd een plek geweest waar mensen centraal staan. Dat heb ik zelf ook ervaren. Mijn moeder werkte meer dan 12,5 jaar op de administratie en via haar kwam ik in contact met het bedrijf. Na een gesprek met oud-directeur Theo Hoppenbrouwers kreeg ik de kans om hier stage te lopen. Nu, ruim twintig jaar later, geef ik als HR-directeur samen met mijn team richting aan het HR-beleid, met een sterke focus op ontwikkeling en groei.

Voor mij draait goed werkgeverschap niet alleen om het aantrekken van technisch talent, maar vooral om het ondersteunen, behouden en laten doorgroeien van collega’s. In een krappe arbeidsmarkt vraagt dat om een innovatieve en inclusieve aanpak. Via de Hoppenbrouwers Academy leiden we talent op, bieden we zij-instromers een kans en zetten we vol in op diversiteit. Met de ambitie om in 2030 naar 4500 medewerkers te groeien, blijft investeren in mensen voor mij een prioriteit. Dat we opnieuw erkend zijn als Top Employer laat zien dat we op de juiste weg zitten.

Ik geloof in een werkomgeving waarin ontwikkeling en een leven lang leren centraal staan. Zo bouwen we samen aan een toekomstbestendige organisatie.

Corné de Meijer – Business unit directeur Gebouw Gebonden Installaties (GGI)

Techniek is altijd in ontwikkeling, maar de veranderingen die we nu doormaken, gaan sneller dan ooit. De verduurzaming van gebouwen, strengere regelgeving en de behoefte aan efficiëntere installaties zorgen voor nieuwe uitdagingen én kansen. Sinds 1996 heb ik de techniek vanuit verschillende rollen mogen ontdekken, van werkvoorbereiding tot strategisch management. Nu leid ik de business unit Gebouw Gebonden Installaties, waar we werken aan nieuwbouw- en renovatieprojecten. GGI is verantwoordelijk voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van technische installaties in onder andere kantoren, ziekenhuizen, scholen en distributiecentra.

Projecten worden groter en complexer, met steeds meer disciplines die samenkomen. Dat vraagt om duidelijke structuren en teams die goed op elkaar ingespeeld zijn. Door nieuwe generaties technici op te leiden en bestaande teams te versterken, wordt niet alleen kennis geborgd, maar ook de impact in de markt vergroot. Daar ligt voor mij de uitdaging: mensen en processen op de juiste manier verbinden, zodat we keer op keer kwaliteit leveren en blijven verbeteren.

Tom de Haas – Business unit directeur Building Service

Techniek en Hoppenbrouwers zijn mij met de paplepel ingegoten. Al van jongs af aan was ik betrokken bij het familiebedrijf en groeide ik op met de dynamiek van techniek en projecten. Die vroege interesse vormde de basis voor mijn carrière binnen Hoppenbrouwers, waarin ik uiteenlopende functies heb vervuld – van monteur en werkvoorbereider tot vestigingsleider. Deze brede ervaring helpt me nu als business unit directeur Building Service om met een compleet beeld naar onze projecten en teams te kijken.

Building Service is een cruciale schakel in onze dienstverlening. Waar de ene business unit installaties oplevert, zorgen wij ervoor dat deze optimaal blijven presteren. Onze kracht ligt in het slim beheren, onderhouden en verbeteren van technische installaties voor kantoren, industrie, retail en zorginstellingen. Met slimme technologieën en datagedreven oplossingen optimaliseren we technisch beheer, verhogen we de efficiëntie en verbeteren we het comfort en de veiligheid van werkomgevingen.

Ik geloof in continu verbeteren: slimmer werken, efficiënter onderhoud en investeren in mensen. Door te blijven innoveren en samen te werken met klanten en partners, zorgen we ervoor dat gebouwen niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst duurzaam en functioneel blijven.

Roel Hoosemans – Business unit directeur Industriële Automatisering

Negentien jaar geleden stapte ik binnen bij Hoppenbrouwers als werkvoorbereider, precies op het moment dat industriële automatisering een serieuze plek begon te krijgen binnen onze dienstverlening. Ik maakte deel uit van het eerste team dat automatisering toepaste bij de waterschappen. Sinds 2015 ben ik als directielid verantwoordelijk voor de business unit Industriële Automatisering. Samen met een sterk team helpen we opdrachtgevers om processen efficiënter, duurzamer en veiliger te maken door technologie slim in te zetten.

De business unit Industriële Automatisering richt zich op het transformeren en optimaliseren van productieprocessen in sectoren zoals de voedingsmiddelenindustrie, watermanagement, chemie en de maakindustrie. Door de toenemende digitalisering speelt Hoppenbrouwers een cruciale rol als system integrator, waarbij slimme technologieën en data-gestuurde oplossingen centraal staan.

Met de opkomst van smart industry, robotica en zelflerende systemen liggen er enorme kansen voor bedrijven die hun processen willen moderniseren. Hoppenbrouwers helpt hen op weg met toekomstgerichte automatiseringsoplossingen die niet alleen efficiëntie verbeteren, maar ook bijdragen aan een duurzamere industrie.

Babette van Loon – Business unit directeur Woningbouw

Bijna 25 jaar werk ik in de bouw- en installatiewereld, een sector die midden in grote veranderingen staat. De woningbouw moet sneller, slimmer en duurzamer, terwijl de markt kampt met tekorten aan materialen én vakmensen. In 2021 zette ik de stap naar Hoppenbrouwers als vestigingsleider, een rol waarin ik de kans kreeg om teams aan te sturen en verder te bouwen aan de organisatie. Nu leid ik de business unit Woningbouw en werk ik samen met een sterk team aan duurzame en toekomstbestendige installaties. De woningbouwsector staat voor enorme uitdagingen. Netcongestie, de verplichte verduurzaming en een tekort aan personeel maken het steeds lastiger om woonprojecten efficiënt en betaalbaar te realiseren.

Mijn rol bij Hoppenbrouwers is om hierin het verschil te maken. We werken aan slimme oplossingen die niet alleen de bestaande woningvoorraad verduurzamen, maar ook bijdragen aan nieuwe, toekomstbestendige woningen. Denk aan bio-based bouwen, slimme energiemanagementsystemen en CO₂-vrije installaties. Onze kracht ligt in samenwerking: met woningcorporaties, ontwikkelaars en aannemers werken we aan duurzame en betaalbare woonoplossingen.

Lily van den Berg – Business unit directeur Hoppenbrouwers Thuis

Steeds meer huiseigenaren willen verduurzamen. De energietransitie, veranderende wet- en regelgeving en stijgende energiekosten maken slim omgaan met energie urgenter dan ooit. Dit vraagt om oplossingen die niet alleen energie besparen, maar ook bijdragen aan wooncomfort en gebruiksgemak. Sinds 2019 ben ik betrokken bij dit mooie familiebedrijf. Eerst als directeur Strategie, Marketing & Communicatie, nu als directeur van de business unit Hoppenbrouwers Thuis. Hier richten we ons op het verduurzamen van woningen met technieken die bijdragen aan een prettige, toekomstbestendige leefomgeving. We helpen klanten bij het maken van slimme investeringen in hun woning, van zonnepanelen en warmtepompen tot betrouwbare elektrische installaties.

De komende jaren breiden we onze dienstverlening verder uit en bouwen we aan een sterke, landelijke organisatie die verduurzaming toegankelijk maakt. Goede techniek is daarbij de basis, maar duidelijke service en een betrouwbare aanpak maken het verschil. Samen met een team vol bevlogen collega’s zorgen we ervoor dat huiseigenaren grip krijgen op hun energieverbruik en comfortabel kunnen wonen.

Raad van Commissarissen

Door de groei van afgelopen jaren en de omvang van onze organisatie hebben we steeds meer maatschappelijke impact op klanten en medewerkers. Dat vraagt om goed bestuur. Hoppenbrouwers heeft daarom sinds januari 2023 een Raad van Commissarissen (RvC).  Daarmee wordt het reflectievermogen binnen de directie vergroot, de afhankelijkheid van Henny de Haas als Algemeen Directeur kleiner en daarnaast helpt de RVC mee bij de begeleiding van de opvolging van het familiebedrijf. We kijken verder naar de toekomst. En hiervoor is goed bestuur essentieel. Dit maakt het dat Hoppenbrouwers is gestart met het inrichten van haar Raad van Commissarissen. Het is de taak van de RVC om ervoor te zorgen dat het bestuur handelt in het belang van aandeelhouders. Een vorm van risicomanagement voor de toekomst.

Ontvang onze nieuwsbrief