Nieuwe Hoppenbrouwers podcast ‘Net Wel, Net Niet’ belicht de uitdagingen van netcongestie

Om de uitdagingen en oplossingen binnen het urgente thema netcongestie te verkennen, lanceren we de nieuwe podcast ‘Net Wel, Net Niet’. In deze wekelijkse podcast bespreken diverse experts de impact van netcongestie en de gevolgen voor de maatschappij. De eerste aflevering is vanaf 3 september te beluisteren via Spotify en Podimo.

Luister op Spotify

Kansen binnen netcongestie

In deze tijd van netcongestie krijgen wij veel vragen van klanten die willen verduurzamen of uitbreiden, maar tegen capaciteitsproblemen op het elektriciteitsnet aanlopen. Terwijl de krapte op het net steeds meer voelbaar wordt, is het belangrijker dan ooit om te kijken naar wat wél mogelijk is. Welke innovaties en maatregelen kunnen nu of in de toekomst bijdragen aan oplossingen voor deze uitdagingen?

Ook wij liepen tegen de uitdagingen van netcongestie aan bij de realisatie van onze nieuwe bedrijfspanden in Dongen en Deurne. “In de afgelopen jaren hebben we bij Hoppenbrouwers de impact van netcongestie zelf aan den lijve ondervonden,” vertelt algemeen directeur Henny de Haas. “Dit heeft ons gedreven niet alleen gedreven om oplossingen te vinden voor onze eigen projecten, maar ook om onze kennis te delen met de markt. Met de podcast ‘Net Wel, Net Niet’ willen we het debat over deze uitdaging verder stimuleren en samen met experts zoeken naar manieren om Nederland klaar te maken voor de toekomst.”

Slimme oplossingen voor klanten

Mede door onze eigen ervaringen zijn we nu niet alleen in staat om onze klanten te adviseren en te begeleiden, maar ook om slimme oplossingen te bieden. We zetten in op energiemanagementsystemen, energieopslag en samenwerking via energiehubs, om onze zakelijke klanten te ondersteunen bij het efficiënt benutten van de beschikbare netcapaciteit.

Experts aan het woord

In de podcast ‘Net Wel, Net Niet’ laten diverse experts hun licht schijnen op netcongestie en de daarbij horende uitdagingen, zoals energiemanagement, energiehubs en energieopslag. Onder andere Leontien de Waal van ABN AMRO, Harold van de Ven van BDO en EMS-softwarespecialist Jeroen Althusius van Tibo Energy delen in zes afleveringen hun kennis en ervaringen en bespreken de mogelijke toekomstscenario’s en oplossingen.

Bijdragen aan het debat

Door middel van deze podcast delen we onze kennis en gaan we in dialoog met experts om het debat over netcongestie verder te brengen. Ons doel is om niet alleen de uitdagingen te bespreken, maar ook concrete oplossingen aan te reiken die de druk op het elektriciteitsnet kunnen verlichten.

Dit initiatief sluit naadloos aan bij onze missie om duurzame en innovatieve techniekoplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de wereld van morgen.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Meer nieuws

Ontvang onze nieuwsbrief