Hoppenbrouwers vernieuwt eigen Academy samen met ROC

Bij Hoppenbrouwers Techniek hebben we onze Academy vernieuwd om het tekort aan technisch personeel aan te pakken. Naast onze verkorte opleidingen voor Hoppenbrouwers Thuis, bieden we nu ook nieuwe basisopleidingen aan in elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Bovendien kunnen studenten versneld mbo 2- en mbo 3-opleidingen volgen.

“We hebben ons opleidingshuis vernieuwd om beter aan te sluiten op de tekorten van technici bedrijven en de leerwensen van toekomstige leerling-monteurs”, zegt Ellen Vermeer, Directeur HR bij Hoppenbrouwers. “Door nóg intensiever samen te werken met onderwijsinstellingen, investeren we duurzaam in de toekomst van technisch talent en bereiden we onze monteurs van morgen optimaal voor op een succesvolle carrière. De steeds groter wordende maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie en digitalisering, vergroten de behoefte aan technisch talent alleen maar verder”, voegt ze toe.

Samenwerking met onderwijsinstellingen

In onze vernieuwde Academy bieden we drie maanden durende basisopleidingen in elektrotechniek en werktuigbouwkunde en verkorte opleiding voor het consumentenplatform Hoppenbrouwers Thuis aan, waarin studenten de fundamentele kennis en vaardigheden verwerven. Vaktechnische docenten van diverse ROC’s verzorgen, in nauwe samenwerking met onze praktijkbegeleiders, het onderwijs. Deze nieuwe aanpak wordt uitgerold op zeven strategisch gekozen locaties in Nederland, te beginnen in Dongen en Den Bosch. Op landelijk niveau werken we al samen met verschillende onderwijsinstellingen en we willen deze samenwerking verder uitbreiden door nieuwe partnerschappen met plaatselijke ROC’s aan te gaan.

Eerste klassen van start

Deze week zijn de eerste 59 leerling-monteurs gestart met hun basisopleiding in samenwerking met het Koning Willem I College en ROC Tilburg. Deze onderwijsinstellingen zijn de eerste partners in onze vernieuwde opleidingsaanpak. Rob Wittkampf, Directeur Onderwijsgroep Tilburg benadrukt hoe belangrijk deze samenwerking is voor het opleiden van kwalitatief technisch personeel: “Bij ROC Tilburg zien we dit traject als een collectieve maatschappelijke opdracht. Samen met het bedrijfsleven leiden we kwalitatief technisch personeel op om bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken zoals de energietransitie. Dit doen we door maatwerk te bieden voor zowel de branche als het individu, met de nadruk op gepersonaliseerd leren en een leven lang ontwikkelen.”

Ook Pieter Siroen en Davie Porter, onderwijsmanagers van het Koning Willem 1 College benadrukken het belang van de samenwerking; “Deze samenwerking stelt studenten van Hoppenbrouwers in staat om hun technische vaardigheden te ontwikkelen binnen een toonaangevende hybride leeromgeving. Samen bouwen we aan de toekomst van techniek, waar theorie en praktijk in elkaar overgaan, en waarbij de drie pijlers van KW1C – kansrijk, verbindend en bewust – centraal staan.”

De start van deze eerste klassen markeert een belangrijke mijlpaal in de intensievere samenwerking met beide onderwijsinstellingen.

 

Versnelde opleiding en specialisatie

Na het afronden van de basisopleiding kunnen de leerling-monteurs via Hoppenbrouwers een versnelde mbo-opleiding volgen, waarmee ze een erkend diploma niveau 2 of 3 kunnen behalen. Daarnaast bieden we mogelijkheden om te specialiseren in specifieke vakgebieden, zoals assemblagemedewerker of beveiligingsmonteur. Dankzij onze vernieuwde opleidingsstructuur doen studenten niet alleen waardevolle kennis en vaardigheden op, maar passen ze deze ook direct toe in de praktijk.

 

Kwaliteit en begeleiding centraal

Kwaliteit en begeleiding staan centraal in onze vernieuwde Academy. “Onze leerling-monteurs worden niet zomaar in het diepe gegooid. We bieden intensieve begeleiding en ondersteuning, zodat elke leerling met vertrouwen en de nodige vaardigheden aan zijn of haar carrière kan beginnen. Kwaliteit staat bij ons voorop, zelfs in een versnelde opleiding.” zegt Ellen Vermeer.

De vernieuwde Academy start drie keer per jaar: in september, januari en april. Hierdoor kunnen leerlingen flexibel beginnen wanneer het hen uitkomt, wat de instroom van nieuw talent bevordert en beter aansluit op hun individuele behoeften.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief