Verwarmen met de vertrouwde cv-ketel

Als je woning (nog) niet klaar is voor een warmtepomp, dan is kiezen voor een zuinige cv-ketel helemaal geen gek idee.

Voor het gebruik van een warmtepomp is het belangrijk dat je woning op en top geïsoleerd is. Is jouw woning nog niet zover, dan past een cv-ketel beter. De cv-ketels van tegenwoordig zijn heel efficiënt in het omzetten van brandstof in warmte. Ze verwarmen je huis op een constant niveau, terwijl ze relatief weinig energie verbruiken.

Voordelen nieuwe cv-ketel

  • Goedkoper in aanschaf dan een warmtepomp
  • Constante warmtevoorziening
  • Energiezuinig

Wat is een HR-ketel?

Er zijn verschillende soorten cv-ketels, namelijk de HR (Hoog Rendement) ketel, de UHR (Ultra Hoog Rendement) ketel en de HR-e-ketel (Hoog Rendement elektriciteit). HR staat dus voor hoog rendement. Zo’n hoogrendementsketel haalt meer warmte uit dezelfde hoeveelheid brandstof in vergelijking met oudere ketels. Hierdoor staat deze ketel bekend als energiezuinig, iets wat lagere energiekosten met zich meebrengt.

Een hoogrendementsketel is een cv-ketel met, zoals de naam al doet vermoeden, een hoger rendement dan traditionele ketels. Een HRe-ketel verbrandt net als andere cv-ketels aardgas om water te verwarmen. Bij die verbranding komen hete gassen vrij. Het verschil tussen een ‘gewone’ cv-ketel en een HRe-ketel, is dat deze laatste de vrijgekomen hete gassen gebruikt om stroom op te wekken.

Hybrid ready

De HRe-ketels in ons assortiment zijn geschikt om op een later moment uit te breiden met een hybride warmtepompsysteem. Dus mocht je nu, om wat voor reden dan ook, nog niet toe zijn aan een warmtepomp? Dan kun je er later altijd nog voor kiezen om er wel eentje aan te schaffen.

Een CW-watte?

In principe is ieder huis geschikt voor een cv-ketel. Voor de meeste woningen is een cv-ketel met een CW-waarde van 3 of 4 voldoende. Heb je meerdere badkamers, twee of drie, en vind je het fijn om je stortdouche en het bubbelbad tegelijk te kunnen gebruiken? Dan heb je een zwaardere ketel nodig, zoals een CW 5 of 6.

Ben je toe aan een nieuwe energiezuinige cv-ketel? Of wil je met een van onze medewerkers praten over de mogelijkheden?

Neem dan contact op met ons

Ook interessant voor jou

Even voorstellen: dit is Team Hop NL!

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Even voorstellen: dit is Team Hop NL!

Dit is ‘ie dan: de all-electric warmtepomp

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Dit is ‘ie dan: de all-electric warmtepomp

Hybride warmtepomp: wat is het? Hoe werkt het? Waarom wil ik het?

DuurzaamHybride warmtepompen
Lees meer over Hybride warmtepomp: wat is het? Hoe werkt het? Waarom wil ik het?

Extra versterking nodig? Alles uit de kast met airco’s en zonnepanelen!

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Extra versterking nodig? Alles uit de kast met airco’s en zonnepanelen!

Ontvang onze nieuwsbrief