De hybride warmtepomp is een echte teamplayer. Hij werkt namelijk efficiënt samen met de cv-ketel. Wanneer de warmtevraag laag is, dan zorgt de hybride warmtepomp voor de verwarming. Is de vraag naar warmte hoger dan de capaciteit van de warmtepomp aankan, dan redt de cv-ketel de dag. Zo verwarm je je huis voornamelijk op een duurzame manier en springt de cv-ketel bij wanneer nodig. Dit betekent een lagere energierekening, een hoger energielabel voor je woning en toch hetzelfde wooncomfort.
Aangenaam kennismaken: de hybride warmtepomp
Wil je verduurzamen en is de cv-ketel vervangen door een all-electric warmtepomp om financiële of technische redenen niet mogelijk? Dan is een hybride warmtepomp een goede keuze. De hybride warmtepomp neemt qua verwarming het grootste en meest duurzame gedeelte voor zijn rekening en je betaalt alleen voor het gas dat je echt nodig hebt.
Voordelen hybride warmtepomp
- Past in bijna ieder huis
- Duurzaam verwarmen met en zonder gas
- Verminder je gasverbruik tot wel 70 procent
- Hoger energielabel
- Je energierekening daalt flink
- Bij aanschaf van een hybride warmtepomp heb je recht op subsidie
Zo werkt een hybride warmtepomp
Een all-electric warmtepomp bestaat, net als een hybride warmtepomp, uit een binnen- en buiten-unit. Ook halen beide warmtepompen warmte uit lucht. Het verschil zit hem in de operatie. De all-electric werkt solo, terwijl de hybride warmtepomp samenwerkt met de bestaande cv-ketel. Hierin heeft zowel de hybride warmtepomp, als de cv-ketel een eigen taak . De hybride warmtepomp zorgt voor het grootste deel van het jaar voor een verwarmd huis en de cv-ketel voor warm tapwater. Bij vrieskou springt de cv-ketel bij voor de verwarming van je huis.
Drie man sterk
Met de aanschaf van een hybride warmtepomp zet je een mooie duurzame stap. Als je nog een stapje extra wilt zetten, dan kies je daarnaast voor zonnepanelen. Een hybride warmtepomp verbruikt namelijk elektriciteit. Je wekt je je eigen stroom op met behulp van zonnepanelen. Samen zorgen de cv-ketel, de hybride warmtepomp en de zonnepanelen voor een behaaglijk thuis.
Is jouw woning er klaar voor?
Een warmtepomp verwarmt het water, waarmee de radiatoren je woning verwarmen, tot maximaal 55 graden. Terwijl een cv-ketel het water in de radiatoren vaak tot 70 of 80 graden verwarmt. Omdat het water met hulp van een warmtepomp op een lagere temperatuur verwarmd wordt, is het belangrijk dat je de warmte binnenhoudt. Wil je de warmte binnenhouden, dan is een goede isolatie key. Daarnaast is je woning voorzien van HR++ glas. En omdat de warmtepomp ‘maar’ verwarmt tot 55 graden, is het belangrijk dat het afgiftesysteem, zoals radiatoren, geschikt is voor lagetemperatuurverwarming. Ook moet er naast de cv-ketel ruimte zijn voor het plaatsen van de hybride warmtepomp. Denk hierbij aan een minimale ruimte van: 1×0,6×0,4 meter (hxbxd).
Voldoet jouw woning aan deze voorwaarden? Of wil je met een van onze medewerkers praten over de mogelijkheden?
Neem dan contact op met ons