De airco het hele jaar rond gebruiken

Met steeds langere warme perioden en hittegolven die elkaar in rap tempo opvolgen, is een airco helemaal geen gekke investering meer. Toch vinden sommigen een airco nog steeds duur voor ‘die ene keer in het jaar dat het warm is’. Maar wat als je de airco niet alleen voor die warme maanden koopt, maar voor het hele jaar? Zo gebruik je de airco heel het jaar rond.

Lekker fris

Die ‘ene warme zomerdag’ dus: tegenwoordig duurt die al gauw een aantal weken. 30 graden in Nederlandse zomers? Geen mens die daar nog gek van opkijkt. Een dag de koelte bewaren lukt nog wel. Maar zie je huis maar eens fris te houden tijdens zo’n langdurig warme periode. Dan wordt die airco toch ineens erg aantrekkelijk. Fijne nachtrust onder het genot van een koel briesje. Zonder zweet op je voorhoofd werken in je thuiskantoor. Ideaal!

De meest gemaakte fout met een airco: de temperatuur te laag zetten. Het advies is om de airco niet meer dan 8 graden kouder te zetten dan de buitentemperatuur. Dat klinkt bij 35 graden niet heel aantrekkelijk. Maar zet je de airco op een graad of 21, dan heb je snel een verkoudheid te pakken omdat het verschil in temperatuur te groot is.

Verwarmen? Natuurlijk

Oké, de warme maanden zijn getackeld. Maar we zouden de airco het hele jaar gebruiken. Daarom zet je die als verwarming in zodra het wat kouder wordt. Zet je de temperatuur omhoog, dan blaast de airco zonder moeite warme lucht uit. Tot wel 50 graden. Zo is het direct aangenaam warm. Het voordeel: een airco is binnen enkele minuten opgewarmd. Het duurt dus niet lang voordat jij profiteert van de fijne temperatuur om je heen.

Hooikoorts

Argh, pollen in de lucht: het hooikoortsseizoen treedt weer op. Gelukkig heb jij een airco. Echt slimme airco’s, zoals die van Daikin, breken allergenen af, bijvoorbeeld pollen. En ze verwijderen schimmels en nare geurtjes uit de lucht. Dat is nog eens fijn ademhalen.

Luchtvochtigheid op peil

Een fijn binnenklimaat is een combinatie van een aangename temperatuur en een goede luchtvochtigheid. Een ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent. Vaak ligt die een stuk hoger in warme maanden. Dat is niet gek: bij veel dingen die we doen, komt er vocht vrij. Denk aan koken, douchen en de was drogen. Maar ook meubels, planten en wijzelf geven vocht af. Het resultaat: een muffig huis met kans op schimmelvorming.

In koude maanden heb je juist eerder droge lucht in huis. Ook niet fijn, want dat merk je snel aan je gezondheid: hoofdpijn, droge huid of kriebelhoest. Om de luchtvochtigheid op peil te krijgen en te houden, werkt een mechanisch ventilatiesysteem het beste. En laat de Daikin-airco’s dat nou net bevatten. Zo zit je het hele jaar in een fijn binnenklimaat.

Gebruik zelf ook het hele jaar een airco in huis.

Welke airco past bij jouw woning?

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ook interessant

Alle informatie over de airco

BlogAirco's
Lees meer over Alle informatie over de airco

3x meer dan verkoelen met de airco

BlogAirco'sDuurzaamInnovatie
Lees meer over 3x meer dan verkoelen met de airco

Zo energiezuinig is de airco echt

BlogAirco'sBesparenDuurzaam
Lees meer over Zo energiezuinig is de airco echt

Airco’s van Daikin bij Hoppenbrouwers Techniek

BlogAirco'sProducten
Lees meer over Airco’s van Daikin bij Hoppenbrouwers Techniek

Hoeveel kost een airco?

BlogAirco's
Lees meer over Hoeveel kost een airco?

Verwarmen met een airco

BlogAirco'sDuurzaam verwarmen
Lees meer over Verwarmen met een airco

Wat is een airco?

BlogAirco'sDuurzaam verwarmen
Lees meer over Wat is een airco?

Ontvang onze nieuwsbrief