Hoppenbrouwers Breda verhuist naar duurzaam en toekomstbestendig pand

Door de aanhoudende groei is Hoppenbrouwers Breda genoodzaakt te verhuizen. In april 2025 zal de vestiging de deuren openen op de nieuwe locatie aan de Mijkenbroek 5 in Breda. Dit toekomstbestendige en gasloze pand, wat onlangs is aangekocht, wordt eerst verder verduurzaamd. De verbouwing zal vijf tot zes maanden in beslag nemen.

Hoppenbrouwers Breda verruilt in 2025 de huidige locatie aan de Veldsteen 23 voor een nieuw pand met in totaal 2.500 m2 ruimte voor kantoor, magazijn en later in het jaar een eigen Hoppenbrouwers Academy. “Deze verhuizing markeert een belangrijke stap in onze groei,” vertelt Wesley Bleijenberg, vestigingsleider van Hoppenbrouwers Breda. “Met de aankoop van dit nieuwe pand onderstrepen we de geworteldheid in de regio. We zijn een plek voor de ontwikkeling van mensen en bieden een breed pakket aan diensten.”

Volgende stap in duurzaamheid

Met de aankoop van het gasloze pand zetten we een volgende stap in onze duurzaamheidsambities om in 2030 geen eigen CO2-uitstoot meer te hebben. De energie-uitdaging als gevolg van de lokale netcongestie gaan we te lijf met een slim energiemanagementsysteem, net zoals bij de nieuwbouw van onze panden in Deurne en Dongen. Het nieuwe pand in Breda wordt uitgerust met zonnepanelen en een batterijoplossing voor efficiënt energiebeheer en duurzame energievoorziening.

Innovatieve oplossingen zoals curtailment (het tijdelijk verminderen van energieverbruik) en dynamic load balancing (het slim verdelen van energie) zorgen ervoor dat het nieuwe onderkomen van Hoppenbrouwers Breda operationeel blijft. “Het doel is niet alleen om zelf altijd door te kunnen gaan, maar ook om deze kennis te delen met klanten die voor soortgelijke uitdagingen staan,” benadrukt Wesley.

Consumenten bedienen

De nieuwe locatie biedt niet alleen ruimte voor verdere groei in dienstverlening voor bedrijven, maar stelt ons ook in staat om particulieren in de regio Breda nog beter van dienst te zijn. Via het online platform ‘Hoppenbrouwers Thuis’ ondersteunen we consumenten in hun verduurzamingskeuzes, variërend van cv-ketels en hybride warmtepompen tot airco’s en thuisbatterijen.

Henny de Haas, algemeen directeur bij Hoppenbrouwers, kijkt positief naar de aankoop van het nieuwe pand. “Deze nieuwe locatie biedt niet alleen nieuwe kansen in Breda, maar betekent ook groei voor Hoppenbrouwers als geheel. Samen zetten we een belangrijke stap richting een toekomst waarin we nog beter kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten en de regio.”

Opleiden van jong talent

De komst van het nieuwe pand creëert meer ruimte voor talentontwikkeling en een leven lang leren. Dit biedt volop kansen voor jonge talenten en zij-instromers om zich verder te ontwikkelen. Wesley vertelt: “Met de nieuwe ruimte krijgen collega’s, van starters tot ervaren technici, nog meer de kans om te blijven groeien. Dat is precies waar Hoppenbrouwers voor staat: investeren in mensen en hun toekomst.”

Sterke groei in Breda

Sinds de opening in oktober 2019 is de vestiging van Hoppenbrouwers in Breda flink gegroeid, van 20 medewerkers en een omzet van 4,5 miljoen naar bijna 100 medewerkers en 17 miljoen euro omzet. Door de integratie van Hoppenbrouwers Roosendaal is Breda nu uitgegroeid tot een regionaal kenniscentrum voor de disciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde en technisch beheer, variërend van kortlopende projecten tot grotere gebouwgebonden installaties in de utiliteitsbouw.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Meer nieuws

Ontvang onze nieuwsbrief