WTW-unit onderhoud & service

Onderhoud aan je WTW-unit is cruciaal om ervoor te zorgen dat je installatie goed blijft presteren. Zo zorg je voor voldoende ventilatie en een prettig binnenklimaat. Met een WTW-unit onderhoudscontract bij Hoppenbrouwers ben je altijd verzekerd van een tijdige onderhoudsbeurt, snelle service én kun je 24/7 gebruikmaken van onze storingsdienst. Klinkt goed, toch? Ontdek de mogelijkheden.

Service van Hoppenbrouwers
  • Periodiek onderhoud
  • Erkende servicemonteurs
  • Vast bedrag per maand
Of sluit direct je onderhoudscontract af!

 

Waarom onderhoud aan je WTW-unit?

Een WTW-unit voert vuile lucht af en haalt frisse lucht naar binnen. Onderweg komt deze langs de warmtewisselaar, die de lucht op temperatuur brengt. Om te voorkomen dat vocht, stof en ander vuil zich na verloop van tijd gaan ophopen in je installatie, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Zo bevorder je de luchtkwaliteit in huis. Bovendien levert een goed onderhouden WTW-unit betere prestaties en gaat die langer mee.

  •  efficiënte werking
  •  optimale ventilatie
  •  schone en frisse lucht
  •  gezond binnenklimaat
  •  langere levensduur
  •  lager energieverbruik

Wat we doen tijdens een warmte-terugwin servicebeurt

Tijdens het onderhoud aan je warmte-terugwinsysteem controleren we de werking van de ventilatoren en maken we deze schoon. Ook bekijken we de vervuilingsgraad van de warmtewisselaar en reinigen we deze indien nodig. Zien we dat bepaalde onderdelen zijn versleten? Dan zullen we deze vervangen. Verder vernieuwen we alle filters, zodat jouw WTW-unit er weer twee jaar tegenaan kan!

Storing? Bel de WTW-unit storingsdienst!

Storing aan je WTW-unit? Scan de QR-code op je installatie om contact op te nemen met de storingsdienst, of bel naar 085 000 4143 of. Onze monteurs zijn dag en nacht bereikbaar en komen zo snel mogelijk naar je toe om de storing te verhelpen. Dat is de zekerheid van zorgeloos comfort.

Bel de storingsdienst via 085 000 4143

Sluit direct je WTW-unit onderhoudscontract af

Zorgeloos genieten van jouw WTW-unit? Sluit een onderhoudscontract af bij Hoppenbrouwers. Doe je aanvraag via onderstaand formulier. Dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden.

Bekijk de prijslijst Goed om te weten: Hoppenbrouwers werkt toe naar een landelijke dekking, maar is op dit moment nog niet in alle regio’s actief. Het zou dus kunnen dat we op jouw locatie nog geen onderhoudscontracten aanbieden.

Veelgestelde vragen

  • Waarom zou ik een onderhoudscontract voor mijn WTW-unit afsluiten?

    Periodiek onderhoud aan je WTW-unit is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken. Bovendien bevorder je zo de luchtzuivering in huis voor een gezond binnenklimaat met schone en droge lucht. Met een onderhoudscontract ben je verzekerd van periodiek onderhoud en kunt gebruikmaken van onze 24/7 storingsdienst. Zo kun je zorgeloos genieten van je WTW-unit.

  • Wat doen jullie tijdens preventief onderhoud aan mijn WTW-unit?

    Tijdens preventief onderhoud aan je WTW-unit voeren we een grondige inspectie uit en vervangen we eventueel versleten onderdelen voor nieuwe. We maken de warmtewisselaar en ventilatoren schoon en vernieuwen vervuilde filters. Zo zorgen we ervoor dat je WTW-unit weer jarenlang mee gaat.

  • Hoe vaak heeft mijn warmte-terugwinsysteem onderhoud nodig?

    Je warmte-terugwinsysteem heeft elke 2 jaar onderhoud nodig om goed te kunnen blijven werken. Wij vervangen dan de filters en laten een set extra achter, zodat je dit tussentijds ook zelf nog eens kunt doen. Daarnaast raden wij aan om eens in de 6 jaar ook de ventilatiekanalen te reinigen.

  • Kan ik ook een onderhoudscontract afsluiten voor een bestaande WTW-unit?

    Ja, zeker. Je kunt ook een onderhoudscontract afsluiten voor WTW-units die niet nieuw door Hoppenbrouwers zijn geplaatst. In dat geval voeren we wel een speciale inspectie uit, waarin we de installatie beoordelen. We bekijken of deze binnen ons onderhoudscontract past en voeren waar nodig aanpassingen uit om ervoor te zorgen dat de WTW-unit aan alle wet- en regelgeving voldoet.

    Eenmaal goedgekeurd, profiteer je van alle voordelen binnen het contract. We tekenen dan de overeenkomst en – als er bij de inspectie geen gebreken zijn geconstateerd waarvoor aanpassingen aan de installatie nodig zijn – voert onze servicemonteur de eerste onderhoudsbeurt aan je WTW-unit direct uit.

  • Hoe maak ik mijn afspraak voor onderhoud?

    Wij nemen zelf contact met je op als het weer tijd is voor het tweejaarlijks onderhoud aan je WTW-unit. Je kunt vervolgens zelf je afspraak inplannen. Wil je graag tussentijds een controle laten uitvoeren, omdat je problemen ondervindt aan je installatie? Neem dan contact met ons op.

  • Hoe kan ik mijn onderhoudscontract opzeggen?

    Je kunt je onderhoudscontract na twee jaar maandelijks opzeggen. Is er binnen twee jaar iets aan je situatie veranderd, door bijvoorbeeld een verhuizing, scheiding of overlijden, en zou je daarom vroegtijdig je contract willen beëindigen? Neem dan contact met ons op, dan denken we graag met je mee.