Hoogste punt nieuwbouw Hoppenbrouwers Dongen bereikt

Het hoogste punt is bereikt bij de bouw van het nieuwe pand voor Hoppenbrouwers Dongen. De nieuwbouw is het bewijs dat bouwen met een minimale energieaansluiting als gevolg van netcongestie mogelijk is. Met dit nieuwe pand voor onze vestiging in Dongen spelen we in op de toenemende vraag naar complexe technische oplossingen in de regio en zetten we een belangrijke stap richting duurzame groei.

Overwinning van energie-uitdaging

In Dongen is de bouw van een hypermodern pand van 2.500 vierkante meter al drie maanden in volle gang. Dit nieuwe pand, bestaande uit drie verdiepingen, vergroot de capaciteit van onze vestiging in Dongen aanzienlijk. De focus ligt hierbij op elektrotechnische- en beveiligingsoplossingen voor utiliteitsgebouwen.

Ondanks lokale uitdagingen zoals netcongestie, waarbij slechts een minimale energieaansluiting mogelijk was, heeft Hoppenbrouwers een slimme oplossing toegepast om de nieuwbouw straks dag en nacht van stroom te kunnen voorzien, zodat een volledige bedrijfsvoering mogelijk is. Het nieuwe pand wordt uitgerust met 134 zonnepanelen en een accupakket van 200 kWh voor energieopslag. Daarnaast zorgt een centrale elektrische warmtepomp voor duurzame verwarming en koeling. Deze innovatieve energiestrategie helpt Hoppenbrouwers een stap dichter bij haar doel om tegen 2030 volledig CO2-neutraal te zijn.

Naar verwachting wordt de nieuwbouw in april 2025 opgeleverd.

Duurzaamheid en groei hand in hand

“Met onze nieuwbouwplannen laten we echt zien dat duurzaamheid en groeien hand in hand gaan,” vertelt Jaap Schaffelaars, vestigingsleider van Hoppenbrouwers Dongen. “We stappen volledig over op elektriciteit en zetten in op een slimme energiestrategie. Hierdoor blijven we, ondanks de beperkte netaansluiting, op elk moment van de dag volledig operationeel. Met de extra ruimte verbeteren we onze diensten, creëren we werkgelegenheid, nieuwe doorgroeikansen voor de jeugd, én versterken we de technische sector in Dongen.”

“Helaas zien we steeds vaker dat opdrachtgevers aanlopen tegen ‘externe’ beperkingen zoals netcongestie,” vult commercieel manager Ron Drijver van Hercuton aan. “Maar uit ervaring weten we dat dit het bouwproces niet in de weg hoeft te staan. Vanuit Hercuton denken we graag in een vroeg stadium mee over de mogelijkheden om slimme (duurzame) oplossingen toe te passen gedurende het hele bouwtraject.”

Netcongestie te lijf

Zelfs bij uitdagingen zoals netcongestie, een overbelasting van het energienet die het moeilijk maakt om voldoende stroom aan te sluiten, blijven de werkzaamheden in het nieuwe pand draaien. Met innovatieve oplossingen, zoals curtailment (het tijdelijk verminderen van energieverbruik) en dynamic load balancing (het slim verdelen van energie), blijft het nieuwe onderkomen van Hoppenbrouwers Dongen operationeel. Het doel is niet alleen om zelf altijd door te kunnen gaan, maar ook om deze kennis te delen met klanten die voor soortgelijke uitdagingen staan.

Whitepaper netcongestie

In onze gratis whitepaper lees je de bevindingen en conclusies uit twaalf diepte-interviews met marktpartijen, netbeheerders en experts. Over welke innovaties en maatregelen nu of straks bijdragen aan de oplossing van dit probleem.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het whitepaper direct in je mailbox!

Ook interessant

Energie voor de toekomst: tijdelijke en toekomstige oplossingen voor netcongestie

BlogNetcongestie
Lees meer over Energie voor de toekomst: tijdelijke en toekomstige oplossingen voor netcongestie

In 8 stappen naar een oplossing voor de netcongestie

BlogNetcongestie
Lees meer over In 8 stappen naar een oplossing voor de netcongestie

Netcongestie bij Hoppenbrouwers in Dongen: van probleem naar kans

BlogNetcongestie
Lees meer over Netcongestie bij Hoppenbrouwers in Dongen: van probleem naar kans

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief