Warmtepomp onderhoud

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je warmtepomp optimaal blijft presteren. Je verlengt de levensduur, vermindert de kans op storingen én bespaart energie. Een goed onderhouden warmtepomp werkt efficiënter en zuiniger. Kies voor een onderhoudscontract bij Hoppenbrouwers en profiteer van periodiek onderhoud, snelle reparaties en onze 24/7 storingsdienst. Ontdek de mogelijkheden!

De voordelen van Hoppenbrouwers
  • Periodiek onderhoud
  • Erkende servicemonteurs
  • Vast bedrag per maand
Regel direct je onderhoudscontract

 

Kies je warmtepomp onderhoudscontract

Basis, comfort of all-in: bij Hoppenbrouwers kies je precies het onderhoudscontract dat past bij jouw behoefte en budget. Bekijk en vergelijk de mogelijkheden.

1. Contract Zorgt – Basis 2. Contract Zorgt – Comfort 3. Contract Zorgt – All-in*
Zekerheid van 24/7 hulp bij spoedeisende storing Zekerheid van 24/7 hulp bij spoedeisende storing Zekerheid van 24/7 hulp bij spoedeisende storing
Elke 2 jaar onderhoud aan je installatie Elke 2 jaar onderhoud aan je installatie Elke 2 jaar onderhoud aan je installatie
Inclusief arbeidsloon monteur bij onderhoud Inclusief arbeidsloon monteur bij onderhoud Inclusief arbeidsloon monteur bij onderhoud
Voorrijkosten bij storingen (€52,00) Voorrijkosten bij storingen Voorrijkosten bij storingen
Arbeidsloon bij storingen Arbeidsloon bij storingen Arbeidsloon bij storingen
Toestelonderdelen bij storing & onderhoud Toestelonderdelen bij storing & onderhoud Toestelonderdelen bij storing & onderhoud

Let op: voor elk type warmtepomp geldt een andere onderhoudsfrequentie. Bij een hybride warmtepomp valt de tweede verwarmingsbron – meestal een cv-ketel – onder hetzelfde abonnement. Daarom geldt hiervoor een aangepaste tarief.

Bekijk de prijslijst

Sluit je onderhoudscontract direct af

Advies: all-in voor (hybride) warmtepompen tot 5 jaar

Je warmtepomp optimaal onderhouden zonder dat je er omkijken naar hebt? Kies voor zorgeloos all-in. Dit onderhoudscontract biedt de meest uitgebreide dekking. Het is de populairste keuze onder onze klanten, omdat je hiermee volledig wordt ontzorgd. Wij bevelen het all-in onderhoudscontract aan voor warmtepompen jonger dan 5 jaar. Voor oudere installaties hebben we de comfort- of basisabonnementen.

Advies nodig? Neem gerust contact met ons op! Dan denken we graag met je mee!

Waarom onderhoud aan je warmtepomp?

Vuile filters of een geblokkeerde ventilator zorgen ervoor dat je warmtepomp harder moet werken. Zo hard zelfs dat dit kan leiden tot een stijging van je energierekening. In het slechtste geval kan die stijging oplopen tot wel 25%. Goed onderhoud aan je warmtepomp is dus ontzettend belangrijk. Je kunt ook zelf regelmatig de ventilator en  het rooster van de buiten-unit controleren op de aanwezigheid van vuil.

Wat we doen bij onderhoud

Zodra je warmtepomp toe is aan onderhoud, krijg je van ons automatisch bericht. Tijdens de onderhoudsbeurt controleren we alle onderdelen en gaan we na of je warmtepomp niet onnodig veel stroom verbruikt. We verhelpen eventuele storingen en zetten verkeerde instellingen recht. Daarnaast reinigen we de buiten-unit en vullen we indien nodig de waterdruk bij. Ook vervangen we de pakkingen als dat moet.

 

Storing? Bel de 24/7 warmtepomp storingsdienst

Onze servicemonteurs zorgen er met preventief onderhoud voor dat jouw (hybride) waterpomp steeds weer in perfecte staat verkeert. Mocht er onverhoopt toch een storing optreden, dan kun je onze storingsdienst bereiken via 085 000 4143 of door de QR-code op je installatie te scannen. Bij spoedgevallen staan we binnen 24 uur bij je op de stoep.

Bel de warmtepomp storingsdienst via 085 000 4143

Erkend installatiebedrijf voor warmtepomp service

Hoppenbrouwers is een erkend installatiebedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van onderhoud aan warmtepompen. Al onze monteurs zijn goed opgeleid en op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving. Bovendien beschikken we over een aantal belangrijke certificaten, zoals de STEK. Zo weet je zeker dat jouw warmtepomp bij ons in goede handen is.

Veelgestelde vragen

  • Waarom zou ik een onderhoudscontract voor mijn warmtepomp afsluiten?

    Met een onderhoudscontract voor je warmtepomp ben je ervan verzekerd dat deze optimaal blijft te presteren, zonder dat je zelf ergens aan hoeft te denken. Wij nemen contact met je op als het tijd is voor het periodieke onderhoud. En als je een storing hebt met hoge urgentie, komen we binnen 24 uur bij je langs. Onze monteurs zijn dag en nacht bereikbaar.

  • Welk warmtepomp onderhoudscontract past het beste bij mij?

    Welk onderhoudscontract het paste bij jou past is onder meer afhankelijk van je behoeftes, budget en de leeftijd van je warmtepomp. Voor een warmtepomp jonger dan 5 jaar raden we het all-in onderhoudscontract aan. Daarmee weet je precies waar je aan toe bent en word je volledig ontzorgd. Is je warmtepomp ouder dan 5 jaar, kies je beter voor comfort of basis, afhankelijk van je persoonlijke wensen in de dekking. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.

  • Wat doen jullie tijdens een servicebeurt aan mijn warmtepomp?

    Tijdens een servicebeurt aan je warmtepomp controleren we alle onderdelen en bekijken we het verbruik. Hoog stroomverbruik kan wijzen op een storing of verkeerde instelling. Als we dat zien, zetten we dat recht. Ook reinigen we de buiten-unit. Daarnaast en vullen we de waterdruk bij en vervangen we de pakkingen indien nodig. Zo zorgen we ervoor dat jouw installatie efficiënt en veilig blijft werken.

  • Hoe vaak heeft mijn warmtepomp een onderhoudsbeurt nodig?

    Voor brongebonden warmtepompen is eens in de twee jaar onderhoud voldoende. Ook voor warmtepompen die warmte aan lucht onttrekken raden we een tweejaarlijkse onderhoudsbeurt aan, omdat de prestaties hiervan sterk worden beïnvloed door de reinheid van de warmtewisselaars en filters. Dit geldt dus voor een lucht-lucht of lucht-water warmtepomp. Maar ook voor een warmtepompboiler en de meeste hybride warmtepompen.

  • Kan ik ook een onderhoudscontract afsluiten voor een bestaande warmtepomp?

    Afhankelijk van het merk warmtepomp dat je hebt, kun je ook een onderhoudscontract afsluiten voor een warmtepomp die niet nieuw door Hoppenbrouwers is geïnstalleerd. We voeren in dat geval eerst een inspectie uit om te beoordelen of je installatie geschikt is voor onze service. Deze eerste inspectie is exclusief eventuele materiaal- en reparatiekosten om ervoor te zorgen dat alles weer aan de wet- en regelgeving voldoet.

    Zodra je warmtepomp is goedgekeurd, tekenen we de overeenkomst en profiteer je profiteer je direct van al onze onderhouds- en servicevoordelen. Als er geen gebreken worden geconstateerd of aanpassingen aan je installatie nodig zijn, zal onze servicemonteur de eerste onderhoudsbeurt meteen uitvoeren.

  • Hoe maak ik een afspraak voor onderhoud?

    Als er onderhoud aan je warmtepomp nodig is, ontvang je van ons automatisch een e-mail. Heb je problemen en wil je graag dat onze monteurs de installatie tussentijds komen controleren? Neem dan contact met ons op.

  • Hoe kan ik mijn onderhoudscontract opzeggen?

    Na twee jaar kun je je onderhoudscontract elke maand kosteloos opzeggen. Wil je het contract vroegtijdig beëindigen, omdat je bijvoorbeeld gaat verhuizen of scheiden, of omdat je te maken hebt met een overlijden? Neem contact met ons op.

Doe je aanvraag

Ook zorgeloos genieten van jouw warmtepomp? Vul het aanvraagformulier in en sluit je onderhoudscontract af.

Goed om te weten: Hoppenbrouwers werkt toe naar een landelijke dekking, maar is op dit moment nog niet in alle regio’s actief. Het zou dus kunnen dat we op jouw locatie nog geen onderhoudscontracten aanbieden.