Hoppenbrouwers en Dura Vermeer voltooien derde fase Het Meulenbelt in Almelo

De derde fase van de nieuwbouw van woonzorglocatie Het Meulenbelt van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) in Almelo is succesvol afgerond. In deze fase is een nieuwe vleugel, met 32 moderne eenpersoonsappartementen voorzien van eigen sanitair, opgeleverd. De bewoners van afdeling Bellinckhof verhuizen binnenkort naar hun nieuwe onderkomen, dat momenteel wordt ingericht en klaargemaakt voor gebruik. Om deze mijlpaal te markeren, werd de oplevering feestelijk gevierd met een speciale openingsceremonie, waarbij een bewoner de nieuwe vleugel symbolisch in gebruik nam.

Hoppenbrouwers Almelo werkte samen met Dura Vermeer Bouw Hengelo aan de derde fase van de nieuwbouw van Het Meulenbelt. “We kijken met trots terug op de fijne samenwerking die ons in staat stelde de nieuwste duurzame technieken toe te passen in deze vleugel. Het resultaat is een comfortabele en energiezuinige leefomgeving voor de bewoners, waar duurzaamheid en wooncomfort centraal staan. We zijn trots dat we hebben bijgedragen aan een plek waar bewoners nu én in de toekomst prettig kunnen wonen,” vertelt Gerben Geelen, clusterleider bij Hoppenbrouwers Almelo.

“Met de oplevering van deze vleugel zijn we over de helft van ons ambitieuze project dat in totaal 5 jaar duurt. De nieuwe appartementen bieden onze cliënten nog meer comfort en privacy. We hopen dat zij zich hier snel thuis gaan voelen,” voegt Martine Dijkstra, regiomanager van TMZ, enthousiast toe.

Samenwerking

De samenwerking tussen Hoppenbrouwers Almelo en Dura Vermeer Bouw Hengelo is niet nieuw. Al sinds de start van de eerdere bouwfasen werken beide partijen nauw samen aan de vernieuwing van Het Meulenbelt, met als doel een comfortabele, duurzame leefomgeving te creëren voor de bewoners. Dankzij de goede afstemming en wederzijdse betrokkenheid is het mogelijk om de wensen en behoeften van zowel cliënten als medewerkers te vervullen.

“Dankzij onze samenwerking, die al loopt sinds de nieuwbouw van de vorige drie projecten, weten we precies wat we aan elkaar hebben en wat de cliënten en medewerkers nodig hebben. Het is mooi te horen dat delen die al in gebruik zijn goed zijn ontvangen en mensen zich thuis voelen. Daar doen we het uiteindelijk voor!” aldus Gert van Werven, projectmanager Dura Vermeer.

Fasegewijs

De vernieuwing van Het Meulenbelt verloopt in verschillende fasen en strekt zich uit over een periode van vijf jaar. Het nieuwe woonzorgcomplex, ontworpen door architect Hans Groenewegen, krijgt uiteindelijk 185 éénkamerappartementen met eigen sanitair.

De bouw van de derde fase startte in december vorig jaar en in maart werd het hoogste punt bereikt. In ongeveer tien maanden tijd werd deze fase succesvol afgerond, geheel volgens planning. “De oplevering van de nieuwe vleugel is weer een mooie stap in richting van de gehele vernieuwing van het Meulenbelt. We hebben gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën en duurzaamheid,” vertelt Mark Kranenbarg, hoofd vastgoed bij TMZ.

Begin 2025 begint de vierde fase van het project. De oplevering van het volledige woonzorgcomplex staat gepland voor medio 2026. “We kijken uit naar de laatste fase en zijn dankbaar voor het geduld en de betrokkenheid van onze bewoners en medewerkers. Samen werken we aan een mooie toekomst voor Het Meulenbelt,” aldus Martine Dijkstra.

Over TriviumMeulenbeltZorg

TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zet zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken zij de zorg persoonlijk.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief