Samen bewust, samen veilig

Terugblik ‘Bewust Veilig Week’: veiligheid met inleners, ZZP’ers en onderaannemers

Onze collega’s zijn het hart van onze organisatie. Veiligheid heeft daarom hoge prioriteit. Elk kwartaal organiseren we een ‘Bewust Veilig Week’, waarin we een week lang extra aandacht besteden aan dit belangrijke thema. We kijken terug op een waardevolle derde editie die volledig in het teken stond van veilig samenwerken met onze externe partners. We hebben opnieuw stappen gezet om veiligheid beter te integreren in ons werk.

Remco van Gils, coördinator Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM), blikt positief terug op de derde ‘Bewust Veilig Week’: “Wat deze week zo mooi maakte, is dat we niet alleen onze eigen collega’s, maar ook zzp’ers, onderaannemers en inleners nog sterker hebben betrokken. We vormen samen één team. Het is daarom belangrijk dat iedereen dezelfde verantwoordelijkheid voelt als het gaat om veiligheid, want hun veiligheid is net zo belangrijk als die van ons. Door samen scherp te blijven, zorgen we ervoor dat we ervoor dat iedereen veilig kan werken.”

Bewustwording als sleutel

Bewustwording was een van de belangrijkste resultaten van deze week. “Wat ik zie, is dat steeds meer mensen beseffen dat veiligheid iets is waar we allemaal aan bijdragen”, legt Remco uit. “Het mooie is dat we door samen te leren en ervaringen te delen, een cultuur creëren waarin we elkaar ondersteunen om veiliger te werken. Het begint bij jezelf, maar we doen het samen. We willen dat iedereen zich verantwoordelijk voelt.”

Tijdens de vorige editie van de ‘Bewust Veilig Week’ hebben we concrete stappen gezet op basis van interne feedback. Deze input heeft onze visie op veiligheid verder verscherpt, wat zich onder andere heeft vertaald naar nieuwe veiligheidsposters. Die zijn nu zichtbaar op al onze vestigingen en projectlocaties. “Deze posters zorgen ervoor dat we voortdurend worden herinnerd aan ons gezamenlijke doel: veilig werken en veilig thuiskomen,” vertelt Remco.

Weer stappen vooruit

De meest recente editie van de ‘Bewust Veilig Week’ hebben we onder meer extra aandacht besteed aan het gebruik van de HopSafe-app door al onze externe partners. “Met de app kunnen zij, net als wij, direct veiligheidsmeldingen doen,” legt Remco uit. “Door hier extra op in te zetten, zorgen we dat risico’s sneller worden gesignaleerd en aangepakt. Zo creëren we een omgeving waarin iedereen veilig kan werken.”

Remco benadrukt: “Veiligheid doen we samen. Het delen van verantwoordelijkheid houdt ons allemaal scherp en bewust van de veiligheidsnormen.”

Leren en groeien

Ondanks de geboekte vooruitgang ziet Remco ook kansen voor verdere verbetering. “Onze externe partners zijn nog niet altijd volledig bekend met onze veiligheidsprocedures. Dat is een uitdaging, maar ook een kans. Door ze beter te begeleiden en samen op te trekken, kunnen we als collectief verder groeien.”

Daarnaast speelt gedrag een grote rol. “Het gaat niet alleen om de regels, maar juist om onze dagelijkse handelingen. Hoe gedragen we ons op de werkvloer? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen alert blijft op risico’s? Daar willen we in de volgende ‘Bewust Veilig Week’ extra aandacht aan besteden. Veiligheid begint bij ons gedrag.”

Samen veilig uit en thuis

Bij Hoppenbrouwers draait veiligheid niet alleen om het behalen van onze doelen, maar vooral om elke dag bewuster te worden en ons te blijven ontwikkelen. “Veiligheid is iets waar we continu in groeien”, zegt Remco. “Hoewel we het liefst geen onveilige situaties willen tegenkomen, biedt elke situatie nieuwe inzichten en kansen om nog veiliger te werken. We leren van elkaar en groeien samen, zodat we niet alleen vandaag, maar ook morgen en in de toekomst nóg veiliger uit en thuis kunnen gaan. Dat is wat ons sterker maakt.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ook interessant voor jou

Veiligheid in de schijnwerpers tijdens ‘Bewust Veilig Week’

BlogVeiligheid
Lees meer over Veiligheid in de schijnwerpers tijdens ‘Bewust Veilig Week’

We werken veilig of we doen het niet

BlogVeiligheid
Lees meer over We werken veilig of we doen het niet

Veiligheidsprocedures in acht nemen tijdens onderhoud

BlogVeiligheid
Lees meer over Veiligheidsprocedures in acht nemen tijdens onderhoud

Ontvang onze nieuwsbrief