Met een all-electric druk je de energierekening (of zelfs 0 op de meter), vermeerder je de waarde van je huis en bewijs je Moeder Natuur een dienst. Deze superduurzame warmtepomp wordt samen met een boiler geplaatst, zodat er altijd voldoende warm tapwater is.
Dit is ‘ie dan: de all-electric warmtepomp
De meest duurzame huisverwarmer uit Team Hop NL is de all-electric warmtepomp. De installatie haalt warmte uit de lucht om een woning of water te verwarmen. Dit maakt een cv-ketel overbodig.
Voordelen all-electric warmtepomp
- Helemaal van het gas af
- Hoger energielabel voor je woning
- Je energierekening daalt flink
- Je CO2-uitstoot voor verwarming daalt met 50-65%
- Bij aanschaf van een all-electric warmtepomp heb je recht op subsidie
Een all-electric warmtepomp bestaat, net als een hybride warmtepomp, uit een binnen- en buiten-unit. De all-electric warmtepomp verbruikt geen fossiele brandstof. In plaats daarvan haalt een elektrische warmtepomp een groot deel van de warmte uit lucht. Deze warmte wordt samengeperst en vervolgens overgedragen aan de verwarmingsinstallatie (radiatoren of vloerverwarming bijvoorbeeld) of aan het tapwater. Het tapwater wordt opgewarmd en bewaard in een boilervat.
Gouden duo
Met een all-electric warmtepomp haal je een duurzame kampioen in huis. En als je het écht helemaal duurzaam wilt doen, dan kies je daarnaast voor zonnepanelen. Een warmtepomp verbruikt namelijk elektriciteit. Je wekt je je eigen stroom op met behulp van zonnepanelen. De combinatie all-electric warmtepomp en zonnepanelen is een sterk team, omdat ze samen voor comfort én een lage energierekening zorgen.
Is jouw woning er klaar voor?
Om over te gaan tot een all-electric warmtepomp moet je huis aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je woning goed geïsoleerd zijn. In het algemeen voldoen (nieuwbouw)woningen gebouwd vanaf het jaar 2000 aan de isolatie-eisen. Daarnaast is je woning kierdicht en beschikt het over een goed ventilatiesysteem, zoals een warmteterugwinsysteem (WTW-systeem). Houd ook rekening met de ruimte die een all-electric warmtepomp nodig heeft. Deze heeft een groot buffervat van 1 tot 1,5 meter hoog en 50 tot 70 centimeter doorsnee. Die moet je wel ergens kwijt kunnen. Als laatste zou het kunnen dat je een grotere elektrische aansluiting nodig hebt. We hebben het hier over een 3-fasenaansluiting. Dit kunnen wij overigens ook voor je regelen.
Voldoet jouw woning aan deze voorwaarden? Of wil je met een van onze medewerkers praten over de mogelijkheden?
Neem dan contact op met ons