Houtlab Hercuton was toe aan een nieuw onderkomen. En niet zomaar één. Het kantoorpand moest state-of-the-art worden qua duurzaamheid. Hoppenbrouwers kreeg vrij spel en samen met Hercuton kozen we voor de meest duurzame installaties en oplossingen.
We namen voor dit prachtige project de elektrotechnische en de werktuigbouwkundige voor onze rekening. Ook team beveiliging droeg zijn steentje bij. Werkvoorbereider Joeri Burghout en Projectcoördinator Ferry van Zanten van onze vestiging in Dongen, waren nauw betrokken bij het realiseren van dit ultra duurzame pand voor Hercuton. “De klant maakte al snel duidelijk dat ze een innovatief gebouw wenste”, vertelt Joeri. “Het moest niet alleen houtbouw worden, maar ook circulariteit herbergen. In het kort: alle installaties moesten zo duurzaam mogelijk zijn.”
“Het realiseren van volledige draadloze beveiliging in het kantoor is een experiment geweest. Wel een geslaagd experiment.”
Hoe smart mag het zijn?
Tijdens de eerste gesprekken werd het Hoppenbrouwers duidelijk dat er een basispand met spreek- en werkkamers kwam te staan. Maar wat betreft smart building lag alles nog open. “De vrijheid en het vertrouwen dat we kregen van Hercuton voelde heel goed”, geeft Ferry aan. Zo was Ferry’s team verantwoordelijk voor de draadloze inbraakbeveiliging, brandmeldinstallaties en toegangscontrole. Ferry: “Draadloze brandmeldinstallaties kennen we wel en hebben we al goede ervaring in, maar de rest was, ondanks goede vooruitzichten, experimenteel om het naast elkaar te laten werken. Het was dus best spannend om de systemen werkend te krijgen, zonder dat ze elkaar beïnvloeden, en ook nog eens met een krachtig wifi netwerk van de klant. We hadden er veel tijd in gestopt, dus je wilt dan ook dat het werkt natuurlijk. Toch hebben we dat voor elkaar weten te krijgen dat het storingsvrij werkt en daar is zowel de klant als Hoppenbrouwers erg blij mee. Dit heeft ons toch een hoop buis en leiding werk bespaard. Daardoor creëerden wij een duurzame oplossing voor de klant.”