Zonnepanelen

Vind hier alle antwoorden rondom vragen over de zonnepanelen. Wil je weten wat een cv-ketel is en hoeveel deze kost? Dan zoek je op de juiste pagina. Staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op. Al onze contactgegevens vind je op de contactpagina.

  • Wat is een zonnepaneel?

    Simpel gezegd is een zonnepaneel een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Om zonne-energie daadwerkelijk om te kunnen zetten, worden fotovoltaïsche cellen op het paneel geplaatst. Zonlicht wat op een zonnecel valt, laat energie vrijkomen in de vorm van elektronen. Het paneel levert vervolgens gelijkspanning en een omvormer, waarop het paneel wordt aangesloten, zorgt dan weer voor wisselspanning. Op alle aangesloten apparaten kan de energie dan direct gebruikt worden. Klinkt als moeilijke taal, hè? Wij maken het graag makkelijk voor je.

  • Hoelang gaan zonnepanelen mee?

    De levensduur van zonnepanelen is aanzienlijk lang. Zolang er geen onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden, kunnen ze zonder twijfel gedurende 25 jaar functioneren. Vaak worden zonnepaneelinstallaties pas vervangen wanneer het energieverbruik van een huishouden is toegenomen. Stel dat je 10 jaar geleden genoeg had aan 8 zonnepanelen, maar inmiddels een elektrisch voertuig bent gaan gebruiken, dan is de kans groot dat deze zonnepanelen niet meer toereikend zijn.

  • Hoeveel kWh levert een zonnepaneel per dag?

    Het dagelijkse kWh-rendement van een zonnepaneel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type en vermogen van het paneel, de hoeveelheid zonlicht gedurende die specifieke dag en de leeftijd van het paneel. Over het algemeen heeft een gemiddeld zonnepaneel een vermogen van 400 Wattpiek, wat resulteert in een opbrengst van ongeveer 360 kWh per jaar.

  • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

    Het aantal benodigde zonnepanelen varieert afhankelijk van jouw specifieke omstandigheden. Begin in eerste instantie door naar jouw jaarlijkse elektriciteitsverbruik te kijken. Het streven is om jouw stroomverbruik volledig te dekken met zonnepanelen. Het rendement van zonnepanelen kan variëren afhankelijk van het merk en het type.

  • Kan ik mijn zonnepanelen zelf reinigen?

    Reinig alleen zelf zonnepanelen op een laag pannendak of op een plat dak. En doe dat alleen als het op een veilige manier kan: op de eerste plaats voor jezelf, maar ook voor je zonnepanelen. Als je per ongeluk op een paneel stapt, valt dat helaas niet onder de garantie. En kijk uit met harde borstels, schuursponsjes en bijtende schoonmaakmiddelen. Hierdoor kunnen rubbers en afdichtingen kapotgaan, ten koste van de brandveiligheid. Als je zonnepanelen van Hoppenbrouwers hebt, kun je er ook een onderhoudscontract voor afsluiten. Dan komen wij eens in de twee jaar langs, zodat jouw panelen alle zonnestralen weer opvangen. Woon je in een bosrijke omgeving en heb je veel last van viezigheid op de zonnepanelen? Dan komen we gewoon wat vaker langs.